A.B.D GÜnlÜk Haberler
Gazeteci David Sirota, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerin, Silicon Valley Bank için risk düzenlemelerini zayıflatmak için oy kullandığını ve Donald Trump'ın yasayı imzaladığını hatırlatmak için Twitter'a gitti. Sonuç olarak, banka şimdi ABD tarihinin ikinci en büyük banka çöküşü haline geldi. Blogger Jeff Tiedrich de tweet atarak, Donald Trump'ın demiryolu düzenlemelerini kesmesi ve toksik bir tren kazası ile, bankacılık düzenlemelerini kesmesi ve büyük bir banka başarısızlığı arasında ortak bir bağ olabileceğini öne sürdü.
Liberaller, 2018 yılında çıkarılan bipartizan yasayı gerekçe göstererek, Silicon Valley Bank'ın çökmesinden Trump'ı sorumlu tutuyorlar
ABD tarihinin ikinci en büyük banka başarısızlığından sonra, birçok liberal, eski Başkan Donald Trump'ı sorumlu tutmak için sosyal medyayı kullandı.
FDIC düzenleyicileri tarafından 2 milyar dolar kaybettikten sonra müşterileri korumak için kapatılan Silicon Valley Bank'ın duyurusu cuma günü yapıldı. Bill Clinton'ın başkanlığı döneminde işçi bakanı olarak görev yapmış olan Robert Reich, Twitter'a girerek Trump'ın Silicon Valley Bank gibi bankaları düzenlemesini kaldırdığını belirtti. Gazeteci Ed Krassenstein de dahil olmak üzere diğer liberal Twitter kullanıcıları da 2018'de bipartizan bir yasa ile Dodd-Frank Yasası'nın belirli yönlerini geri çekmeseydi bankanın başarısızlığının önlenebileceğini öne sürdüler.
Cumartesi günü, The Heritage Foundation'ın Veri Analizi Merkezi'nde bölgesel ekonomi araştırmacısı olan EJ Antoni, FOX Business'a, Silicon Valley Bank'ın çökmesinin ne Trump'ın ne de Dodd-Frank'ın neden olduğunu, ancak "olağanüstü bir olay birleşimi" tarafından neden kaynaklandığını söyledi. Antoni, bankanın çoğunlukla borcunu ödemek yerine sürekli olarak büyük borçların devrini sağlayan teknoloji şirketleriyle uğraştığını ve SVB'nin uzun vadeli tahvillere orantısız miktarda yatırım yaptığını açıkladı. Faiz oranları sıfıra indiğinde, tahvil fiyatları yükseldiğinde düşüş yaşadı. Antoni, SVB'nin çeşitlendirilmemiş müşterileri nedeniyle, çok sayıda mevduat sahibi aynı anda nakit ihtiyacı olduğunda "ölüm spiraline" hızla girildiğini, bu da değer kaybetmiş tahvillerin tasfiyesine zorladığını açıkladı. Ancak Antoni, bu gibi sınırlı işlemlerin genellikle felaket niteliği taşımadığını, aslında finans sektöründe düzenli olarak daha küçük ölçekte gerçekleştiğini belirtti.